САЩ поискаха от Панама да свали флага си от санкционираните ирански кораби

  • 14 март 2024 10:19

  • 248
  • 1
САЩ поискаха от Панама да свали флага си от санкционираните ирански кораби
© pixabay

САЩ са поискали от Панама да забрани на иранските кораби, санкционирани от Вашингтон, да използват флага на страната, съобщи специалният пратеник на Държавния департамент Ейбрам Пейли, цитиран от Ройтерс.

По думите му целта е да се предотврати използването на корабите за незаконни дейности, като например оказване на подкрепа с помощта на продажби на петрол на групировки, свързани с Иран и определяни като терористични.

"Задръстването" край Панамския канал започна да намалява

През януари 2023 г. Панама съобщи, че през последните четири години е оттеглила флага си от 136 кораба, свързани с иранската държавна петролна компания. Около 8000 кораба плават по панамски флаг, припомня Ройтерс.

Панама е страната, която осигурява най-много т. нар. "удобни знамена", които дават възможност на корабособствениците да регистрират съдовете в страна, с която нямат връзка, срещу определена такса и липса на контрол.

Последвайте канала на

Нора Виткова
248 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.14 | 17:09

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:------>> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини