Тейлър Суифт призова американските си почитатели да гласуват в "супервторника"

  • 06 март 2024 10:33

  • 345
  • 1
Тейлър Суифт призова американските си почитатели да гласуват в "супервторника"
© Getty Images

Певицата Тейлър Суифт насърчи милионите си почитатели да гласуват във вторник на първичните избори в САЩ, но не подкрепи нито един конкретен кандидат, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Носителката на 14 награди "Грами", чието продължаващо турне Eras е най-печелившата концертна обиколка в света с постъпления от над един милиард щатски долара от продадени билети, каза на 282-те си милиона последователи в Инстаграм да направят план за гласуване във вторник. Тя публикува и линк към сайта vote.org - организация с нестопанска цел за регистрация на гласоподаватели.

"Исках да ви напомня да гласувате за хората, които най-много ви представляват във властта", написа тя в Инстаграм, като текстът е с бели букви на черен фон.

Доналд Тръмп и Джо Байдън са победители в Супервторника

Суифт се ангажира политически и преди, като подкрепи президента от Демократическата партия Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в през 2020 г. Освен това осъди действия на бившия президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който е републиканец, припомня Ройтерс.

По време на участието си в предаването "Късното шоу със Сет Майерс" на телевизия Ен Би Си миналата седмица Байдън се пошегува с водещия комик за конспиративните теории, че президентът и певицата са в "съдружие".

Тръмп печели подкрепата на републиканците и в щата Аляска

Майерс отбеляза, че неотдавнашно проучване на общественото мнение е показало, че 18 процента от американците смятат, че Байдън и Суифт работят заедно.

Публикацията на поп мегазвездата се появи в момент, когато Инстаграм и Фейсбук, собственост на "Мета", претърпяха повече от двучасов срив, причинен от технически проблем. Той засегна стотици хиляди потребители по света.

Вашингтон пост: Супервторникът приближи САЩ до повторение на оспорвания двубой между Доналд Тръмп и Джо Байдън

Многобройните почитатели на Тейлър Суифт подпомогнаха местните икономики, тъй като тя гастролира в САЩ и по света през 2023 г., а любовният й роман с професионалния футболист Травис Келси от отбора "Канзас Сити Чийфс" привлече нови фенове на мачовете на отбора и на "Супербоул", отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
345 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.06 | 13:52

1
78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това--->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини