Джо Байдън ще посрещне италианския премиер Джорджа Мелони в Белия дом

  • 01 март 2024 13:01

  • 212
  • 1
Джо Байдън ще посрещне италианския премиер Джорджа Мелони в Белия дом
© Getty Images (архив)

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще приеме днес за разговори в Белия дом италианския премиер Джорджа Мелони, предаде Асошиейтед прес. Това става в момент, когато администрацията на президента от Демократическата партия се бори да убеди Камарата на представителите да гласува решение, което ще позволи възобновяването на военната помощ за Украйна и в момент, когато и двамата лидери имат вътрешнополитически проблеми в страните си.

Байдън поиска да увери европейските лидери, че САЩ остават зад Украйна, въпреки че досега той не успя да осигури гласуването на допълнителния пакет чуждестранна помощ, който включва 60 милиарда долара за Украйна и още 35 млрд. долара за Израел и Тайван. Решението беше одобрено от Сената, но председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън от републиканците отказа да го предложи за гласуване.

Преди посещението на Мелони, служители от Белия дом казаха, че нямат добър отговор пред съюзниците си за намирането на решение с блокираната помощ в Камарата на представителите и изпращането на нов пакет военна помощ за Киев, от който Украйна има силна нужда, докато се опитва да отблъсне руската инвазия.

Politico: Без помощта на САЩ Украйна може да загуби войната още през първата половина на годината

Не знам какви са плановете на републиканците в Камарата, но каквито и да са те, те ще имат осезаемо отражение не само върху нашата национална сигурност, но и върху сигурността на съюзниците и партньорите ни по света, каза говорителят на белия дом Оливия Долтън.

Байдън, заедно с високопоставени демократи и лидера на републиканците в Сената Мич Макконъл, настойчиво призоваха Джонсън на среща в Белия дом тази седмица да се заеме с пакета чуждестранна помощ, но той отговори, че Конгресът „трябва първо да се погрижи за нуждите на Америка“.

Това ще бъде втората среща между Байдън и Мелони за последните седем месеца. И двамата лидери се борят с последиците от войните в Близкия изток и Европа и се стремят да укрепят обществената си позиция в родината си, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
212 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.01 | 13:21

1
ha stiga bre ta nali hiodiha i nekadarnicite ot zglobenoto pravitelstvo tiah zashto ne gi posreshtna diadoto

Добави коментар

Водещи новини