Млад мъж издъхна след ухапване от един от най-опасните гущери в света

  • 23 февруари 2024 14:13

  • 13186
  • 1
Млад мъж издъхна след ухапване от един от най-опасните гущери в света
© Wikimedia Commons

34-годишен мъж от щата Колорадо (САЩ) е починал след ухапване от Аризонски отровен гущер, който отглеждал като домашен любимец.

„Приятелката на жертвата е подала сигнал до полицията, след като влязла в стаята му и го намерила. Влечугото още било върху ръката му“, заяви за CNN Лийша Крукстоун от Агенция „Контрол по животните“ в Колорадо.

След ухапването мъжът на име Кристофър Уорд е започнал да повръща, докато накрая не изгубил съзнание. Пристигналият на място медицински екип го транспортирал до болницата, където било установено, че е изпаднал в мозъчна смърт. Четири дни по-късно Уорд издъхнал. Точната причина за смъртта му не се разкрива.

Младеж оцеля, след като бе нападнат от най-опасната змия в света

Мъжът е купил екзотичното животно през октомври м.г. по време на изложение за влечуги в Денвър, когато гущерът бил на година. В градчето Лейкууд, чийто жител е бил той, отглеждането на този тип гущери е забранено от закона, именно защото представляват риск за здравето и живота.

В дома си Уорд е отглеждал също така и 26 вида паяци, които били иззети от властите и предадени на зоопарк в щата Южна Дакота.

Последвайте канала на

Владимир Василев
13186 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.23 | 15:11

1
Чудесно! Нека отглеждат !

Добави коментар

Водещи новини