Блинкън: Сделка за заложниците в Газа все още е възможна, но остава да бъдат решени "много трудни" въпроси

  • 15 февруари 2024 22:34

  • 384
  • 2
Блинкън: Сделка за заложниците в Газа все още е възможна, но остава да бъдат решени "много трудни" въпроси
© Gettyimages

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви днес, че е възможно да се постигне сделка за освобождаването на държаните от "Хамас" заложници, но все още има "много трудни" въпроси за решаване, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2273

Преговорите, включващи шефовете на разузнавателни служби на САЩ, Египет, Израел и Катар, за споразумение, което би довело до пауза в започналата преди четири месеца война на Израел в ивицата Газа, приключиха във вторник, без да е постигнат пробив.

Запитан дали е възможно да се постигне споразумение за прекъсване на военните действия преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан на 10 март, Блинкън каза, че по-ранният отговор на "Хамас" за потенциална сделка е съдържал "категорично неизпълними условия", но е предлагал възможността да се работи по споразумение.

Защо Израел планира офанзива в Рафах и какво би означавала тя?

"С нашите партньори от Катар, от Египет и Израел сега работим по този въпрос, при това много интензивно, за да се опитаме да постигнем договореност, и смятам, че това е възможно", каза американският дипломат на пресконференция при посещение в Албания.

"Има някои много, много трудни въпроси, които трябва да се решат. Ние обаче сме решени да направим всичко възможно за постигането на напредък и да видим дали можем да постигнем споразумение", допълни Блинкън.

Според запознат източник директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е бил днес в Израел за допълнителни разговори.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
384 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:19

2
❤️ Г­­о­р­­е­­щ­и­ ­­м­о­м­­­и­ч­е­­т­­­а­­ ­­­в­и­ ­­о­­­ч­­­а­­к­­в­а­­­т ­-­ X­1­8­­­.­F­U­N

2024.02.16 | 00:08

1
Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини