Пентагонът заяви, че атаките на хусите срещу танкери в Червено море заплашват световния търговски поток

  • 19 декември 2023 14:29

  • 722
  • 1
Пентагонът заяви, че атаките на хусите срещу танкери в Червено море заплашват световния търговски поток
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Ръководителят на Пентагона Лойд Остин днес осъди "безпрецедентните" атаки от страна на йеменските бунтовници хуси срещу международното корабоплаване в Червено море и заяви, че те представляват заплаха за световния търговски поток, предаде Франс прес, като се позова на негово изявление.

"Министър Остин осъди атаките на хусите срещу международното корабоплаване и световната търговия, наричайки ги безпрецедентни и неприемливи и отбелязвайки, че атаките заплашват свободния поток на търговията", заяви прессекретарят на Пентагона генерал-майор Пат Райдър.

Междувременно хусите заявиха, че ще продължат с атаките си в Червено море и че биха могли да извършват операция там приблизително на всеки 12 часа, предаде Ройтерс. Групировката засили ракетните си атаки и атаките с дронове, които започна миналия месец срещу международни плавателни съдове в отговор на израелската операция в ивицата Газа, пише БТА.

Белият дом използва извънредни правомощия, за да продаде 14 хил. снаряда на Израел

"Що се отнася до военноморските операции, те са в разгара си и може би няма да минават 12 часа без операция", заяви пред телевизия "Ал Джазира" говорителят на групировката и основният ѝ преговарящ Мохамед Абделсалам.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
722 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.19 | 17:39

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини