Няколко торнада удариха Тенеси, има загинали

  • 10 декември 2023 16:24

  • 2434
  • 0
Няколко торнада удариха Тенеси, има загинали
© Pixabay

Няколко торнада връхлетяха американския щат Тенеси. Стихиите взеха най-малко 6 жертви, сред които и дете, оставиха хиляди без ток, преобръщаха коли, разкъсваха сгради и нанесоха тежки щети. Най-малко 23 пострадали, съобщи CNN.

Други трима души са загинали при преминаването на торнадо през Кларксвил. Властите съобщават, че заради стихиите над 80 000 домакинства са без електричество на територията на целия щат.

"Това е опустошителна новина и сърцата ни са разбити за семействата на онези, които са загубили близките си. Градът е готов да им помогне в този момент на скръб", заяви в изявление кметът на Кларксвил Джо Питс.

Докато в Кларксвил специални екипи издирваха оцелели, кметът обяви извънредно положение в събота вечерта и въведе вечерен час до 21:00 ч. Докато Тенеси се бори с последиците, днес в източната част на САЩ се очакват още бури.

Залез и морско торнадо над Генуа

"Изолирани силни гръмотевични бури се очакват в някои части на югоизточните щати, главно под формата на спорадични разрушителни ветрове и няколко кратки торнада", заяви Центърът за прогнозиране на времето.

Бурите ще достигнат максимална сила до следобеда в неделя, когато ще се разширят и ще обхванат голяма част от Изтока. Поривите на вятъра, причинени от бурите, ще бъдат доста по-силни в неделя в сравнение със събота и могат да доведат до спиране на електрозахранването и ограничаване на пътуването.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2434 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини