САЩ санкционираха танкери заради нарушения на ограниченията за износ на руски петрол по море

  • 01 декември 2023 22:45

  • 881
  • 2
САЩ санкционираха танкери заради нарушения на ограниченията за износ на руски петрол по море
© Gettyimages

САЩ обявиха нови санкции поради нарушения на ограниченията, с които се забранява износът на руски петрол по море, чиято цена е по-висока от 60 долара за барел, съобщава БТА. 

Мерките включват и забрана за западни компании да предоставят каквито и да е услуги на нарушителите, посочва агенцията. 

Администрацията на американския президент Джо Байдън санкционира операторите на танкeрите "Ен Ес Чемпиън" (NS Champion), "Виктор Бакаев" и "Ен Ес Атлантика" (HS Atlantica), тъй като са превозвали руски суров петрол, който е струвал над 70 долара за барел.

Делян Добрев с нов сигнал: Близо 450 хил. тона от износа на "Лукойл" е за открито море

Министерството на финансите на САЩ обяви в изявление, че "лице от САЩ" е предоставило услуги на операторите на танкерите, докато те са транспортирали руски петрол, но не съобщи повече подробности. 

Танкерът "Ен Ес Чемпиън" е регистриран като собственост на базираната в Обединените арабски емирства ОАЕ компания "Стърлинг шипинг" (Sterling Shipping), обявиха американските власти.

Друга фирма, базирана в ОАЕ - "Стреймой шипинг" (Streymoy Shipping), е посочена като собственик на кораба "Виктор Бакаев".

Танкерът "Ен Ес Атлантика" е собственост на компанията "Ен Ес Атлантика" (HS Atlantica), базирана в африканската страна Либерия, се казва в съобщението. 

В резултат на санкциите се блокират всички активи в САЩ на операторите на танкерите и на техните собственици, както и собствеността им, която се намира под контрола на американски граждани, посочва Ройтерс. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
881 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бояджията

2023.12.02 | 10:53

2
Фащ фашист терорист хм

2023.12.02 | 05:28

1
"Сивата" танкерна флотилия на ботоксния полутруп потъна.

Добави коментар

Водещи новини