Военният министър на САЩ: Ще продължим да помагаме на Украйна в неотложните ѝ нужди на бойното поле

  • 20 ноември 2023 19:45

  • 829
  • 5
Военният министър на САЩ: Ще продължим да помагаме на Украйна в неотложните ѝ нужди на бойното поле
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин увери украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в непоколебимата подкрепа на САЩ по отношение на неотложните нужди на Украйна на бойното поле по време на срещата си с него в Киев, предаде Укринформ, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13763


"Имах честта да се срещна с президента Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога днес в Киев, за да засвидетелствам твърдата подкрепа на САЩ за Украйна. Ние, заедно с нашите съюзници и партньори, ще продължим да помагаме на Украйна в нейните неотложните нужди на бойното поле и по линия на дългосрочната ѝ необходимост от отбранителни средства", заяви Остин. Днес американският военен министър бе посрещнат на железопътната гара в столицата Киев от посланичката на САЩ в Украйна Бриджит Бринк.

Министърът на отбраната на САЩ пристигна на посещение в Киев и обеща подкрепа на Украйна

Според пресслужбата на Пентагона той ще има разговори на високо равнище с украински лидери. Разговорите ще се съсредоточат върху по-нататъшното укрепване на стратегическото партньорство между САЩ и Украйна, в рамките на което се цели повишаване на бойните способности на украинските въоръжени сили с идването на зимата, за да могат да защитят страната си от бъдещата руска заплаха.

По-късно тази седмица американският министър на отбраната ще председателства 17-ата среща на Контактната група по въпросите на отбраната на Украйна чрез видеоконферентна връзка от Пентагона. Очаква се участието на представители на близо 50 страни.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
829 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Z Z Z Z Z

2023.11.20 | 20:36

1
Това за пред камерите - а зад тях? ПРОВАЛИ ЛИ СЕ САЩ И НАТО С КОНТРАОЭАНЗИВЯТА НА УКРОПИТЕЦИТЕ? Хахахахаха
Z Z Z Z Z

2023.11.21 | 16:14

5
Хаха, а Киев за 3 дни кога?
Васко делчев

2023.11.21 | 06:06

4
Този негър не разбра ли, че това е безсмислена кауза.
удри

2023.11.21 | 00:39

3
до последния усраинец ... кво стана с контранастъплението, славоукраинците се радваха много, то не бяха коалиции на танковете не знам си кво... пом.ияри кра.варски марионетки смешни

2023.11.21 | 00:33

2
Яаж к.у.р бе кюмур !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини