Le Figaro: Израел ще победи Хамас, но "САЩ ще загубят глобалната информационна война“

  • 16 ноември 2023 13:41

  • 774
  • 1
Le Figaro: Израел ще победи Хамас, но "САЩ ще загубят глобалната информационна война“
© Freepik
Слушай новината Слушай новината

Сегашното медийно пространство вече не е посветено на измъчваните израелци - то е изпълнено с кадри от Ивицата Газа, която прилича на разбития Мариупол, пише колумнистът на Le Figaro. Броят на цивилните жертви е петцифрен; само Агенцията на ООН за палестинските бежанци загуби повече от сто служители при израелските атаки.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2364

Виждайки всичко това, страните от Глобалния Юг се възмущават и критикуват Щатите, че доставят бомби на Израел, а не го възпират. Дори сунити и шиити, които са в конфликт от години, се помириха, за да се опитат да защитят палестинците. Иранският президент пристигна в Саудитска Арабия за среща на върха за Газа.

Израел не е заинтересован да има лош имидж като държава, отбелязва авторът на статията. Но, казва той, грижата за международния имидж на Израел в момента не е сред приоритетите на сегашния министър-председател, пише "Фокус".

"Преди войната властта на Нетаняху висеше на косъм поради подозрения за корупция и атаките му срещу независимостта на съдебната система, което настрои голяма част от младежта на Израел срещу него“, пише авторът на статията. Затова Нетаняху е заинтересован "войната да продължи възможно най-дълго“. Основната му цел, според автора, е да изгони всички арабски жители.

Байдън: Израел ясно да разбере, че да окупира Газа, би било грешка

"Но интересите на Нетаняху, свързани с личната му ситуация, изобщо не съвпадат с интересите на Америка. Джо Байдън изглежда не разбира това“, отбелязват от Le Figaro. В краткосрочен план Израел ще победи Хамас, но "САЩ ще загубят глобалната информационна война“.

Кадрите от Ивицата Газа дават широко поле за критика на Запада, отбелязва авторът на статията. Обвиняват го в лицемерие и политика на двойни стандарти.

"Без да иска, Джо Байдън направи на Владимир Путин великолепен подарък", отбелязва авторът. Влошаващата се ситуация в Близкия Изток отклони вниманието на света от Украйна и попречи на отпускането на нов пакет помощ за Киев, обобщава изданието.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
774 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.16 | 20:38

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини