Байдън към семействата на заложници на "Хамас": Дръжте се, идваме!

  • 14 ноември 2023 20:31

  • 1870
  • 3
Байдън към семействата на заложници на "Хамас": Дръжте се, идваме!
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в днес заяви, че участва в ежедневни обсъждания за осигуряване на освобождаването на заложниците, държани от "Хамас" и вярва, че това ще се случи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2065

"Дръжте се, идваме", каза Байдън на пресконференция в Белия дом в отговор на репортерски въпрос какво би било неговото послание за семействата на заложниците. Американският президент добави, че говори всеки ден с участниците в преговорите за освобождаване на заложници, но не иска да сподели подробности.

Джо Байдън е подложен на вътрешнополитически и граждански натиск заради позицията си към войната в ивицата Газа

Бойци на "Хамас" нахлуха от Газа в Израел на 7 октомври и според израелски официални представители са взели около 240 заложници. Досега бяха освободени само четирима заложници.

В свое изявление от Белия дом в неделя Байдън "недвусмислено" осъди вземането на заложници, сред които има много малки деца, едно от които е 3-годишно американче, чиито родители бяха убити от "Хамас" на 7 октомври.

Междувременно Белият дом съобщи, че високопоставеният съветник на Байдън по близкоизточните въпроси Брет Макгърк ще пристигне в региона за разговори с официални представители от Израел, Западния бряг, Катар, Саудитска Арабия и други страни.

САЩ наложиха трети пакет санкции срещу "Хамас"

"В Израел той ще обсъди нуждите на страната в сферата на сигурността, наложителността за защита на цивилните в хода на военните операции, както и продължаващите усилия за осигуряване на освобождаването на заложниците и необходимостта да бъде обуздано насилието на екстремистките заселници в Западния бряг", се казва в изявление на Белия дом.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1870 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.14 | 23:14

3
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik
Valdes

2023.11.14 | 22:53

2
На тази мумия няма ли кой да и даде правилната посока..старчески дом,че вече стана за посмешиште..

2023.11.14 | 21:10

1
Къде идваш бе памперс вмирисан !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини