ФБР погна кмета на Ню Йорк заради турски пари

  • 14 ноември 2023 11:59

  • 1131
  • 1
ФБР погна кмета на Ню Йорк заради турски пари
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Федералното бюро за разследване (ФБР) започна разследване срещу кмета на Ню Йорк – демократа Ерик Адамс (на снимката)", написа в. "Ню Йорк таймс".

"Управникът на най-големия град в САЩ е заподозрян в получаване на пари от Турция. Според следствените материали той  е финансирал спечелената през май 2021 г. кампания със средства получени от властта в Анкара", добави медията.

"В замяна Адамс е оказвал натиск върху тогавашния началник на противопожарната служба в Ню Йорк Даниел Нигро. Шефът на службата е бил натискан да издаде разрешително за въвеждане в експлоатация на т.нар Турски дом, въпреки че сградата не отговаряла на изискванията за сигурност. 171-метровият небостъргач се намира в Манхатън и в нея се помещават Генералното консулство на Турция, постоянното представителство на Анкара към ООН, турският културен център и други, свързани с Анкара институции. Сградата бе открита официално от турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва на 20 септември 2021 г.", посочи още изданието.

"Настоящият градоначалник на Ню Йорк е заподозрян и в това, че Анкара е платила негово лично пътуване до Турция през 2015 г. Тогава той бе кмет на частта от Ню Йорк Бруклин", допълни Ню Йорк таймс.

"Самият Адамс отрече обвиненията. Не съм извършил нищо нередно", заяви той.

В САЩ финансирането на предизборните кампании с пари от чужбина е забранено. От създаването на Федералната избирателна комисия (1974 г.) не е установен нито един случай на нарушение на това правило, показа справка на екипа на novini.bg.

Ердоган се срещна с Нетаняху в Ню Йорк

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1131 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.14 | 13:11

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини