Белият дом огласи национална стратегия срещу ислямофобията

  • 02 ноември 2023 10:31

  • 964
  • 2
Белият дом огласи национална стратегия срещу ислямофобията
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Белият дом обяви вчера национален план за борба с ислямофобията в САЩ, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2089

Правителството на президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще работи с представители на мюсюлмански организации, застъпнически групи, членове на Конгреса и други, за да разработи национална стратегия за "противодействие на бича на ислямофобията и омразата във всичките й форми", посочи говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер в изявление.

"Прекалено дълго мюсюлманите в Америка и хората, възприемани като мюсюлмани, като араби и сикхи, са подлагани на многобройни, подклаждани от омраза атаки и други дискриминационни действия", каза Жан-Пиер.

"Всички ние скърбим за неотдавнашното варварско убийство на 6-годишния Уадеа ал Фаюм, американско палестинче от мюсюлманско семейство, и за жестокото нападение над майка му в дома им край Чикаго", добави тя, пише БТА.

Байдън иска хуманитарна "пауза" във войната между Израел и "Хамас"

Планът е част от усилията на правителството за засилване и по-добро координиране на борбата срещу ислямофобията, антисемитизма и свързаните с тях форми на дискриминация.

"В Америка няма място за омраза към когото и да било", заявиха от Белия дом.

Американското правителство предприема тази стъпка в разгара на конфликта в Газа и напрегнатата ситуация в Близкия изток. Бедственото положение на жителите на ивицата Газа и многото цивилни жертви в гъстонаселения крайбрежен район породиха международни критики към действията на Израел.

Все по-често правителства, изразяващи непоколебима солидарност с Израел, търпят критики. Правителството на Байдън се сблъсква с обвинения от страна на мюсюлманския свят, че заема твърде едностранчива позиция в подкрепа на Израел, пренебрегвайки страданията на палестинците в Газа. Байдън е подложен на натиск по този въпрос и от избирателите от мюсюлманската общност в САЩ, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
964 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Еврейски геноцид на палестинците!

2023.11.02 | 11:20

2
Всички европейци, които са посетили Божия гроб са станали хаджии при палестинският патриарх и сега подкрепят еврейският геноцид на палестинците.

2023.11.02 | 10:48

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини