Жена, оцеляла при стрелбата в САЩ: Лежах върху дъщеря си, а майка ми лежеше върху мен

  • 26 октомври 2023 13:58

  • 3428
  • 0
Жена, оцеляла при стрелбата в САЩ: Лежах върху дъщеря си, а майка ми лежеше върху мен
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

По време на стрелбата Райли Дюмон и семейството ѝ са в боулинг залата. 11-годишната ѝ дъщеря участва в детска лига по боулинг, когато изстрелите започват. Тогава бащата на момиченцето, който е пенсиониран полицай, притиска семейството им в ъгъла.

„Лежах върху дъщеря си, а майка ми лежеше върху мен“, споделя Райли пред ABC news. 

Тя е видяла как трима-четирима души са били застреляни.

Никъл Уайман Арел минава покрай боулинг по време на стрелбата. Пред Си Сн Ен тя коментира, че е видяла човек, който бил целият в кръв. Не знае обаче дали от наранявания. По това време Никъл е с малката си дъщеря. 

Най-малко 22 души загинаха в масова стрелба в САЩ

„Тя определено беше уплашена. Започна да плаче и каза: „Толкова е страшен светът, в който живеем, мамо“, споделя жената.

Когато се прибират у дома, заключват къщата си.

„Сенниците ни са пуснати, прозорците - затворени, а вратите – заключени. Изключили сме повечето вътрешни светлини и гарантираме, че никой няма да напусне дома ни“, споделя жената.

Луистън е вторият по население град в Мейн, в който живеят повече от 38 000 души. Градът е близо до границата с Квебек, Канада, и има от населението му е френскоговорящо. 

Стрелецът, убил 22 души, при стрелбата в САЩ Снимка: Ройтерс

Стрелецът, убил 22 души, при стрелбата в САЩ 

Президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в е разговарял с губернатора на Мейн, сенатори, конгресмени и е предложил пълна федерална подкрепа след атаката.

Училищата в областта днес ще останат затворени. Открит е център за хората, които имат въпроси за състоянието на свои близки. Свидетелите на случилото се са в шок. Органите на реда призовават местните жители да останат заключени в домовете си. 

Жена разказва пред Portland Press Herald, че е била в супермаркет, когато от високоговорител в магазина са предупредили за активния стрелец и всички входно-изходни врати са заключени, пише bTV.

Служител им донесъл няколко стола, на които да седнат, докато пристигне полицейски служител.

След това клиентите са напускали един по един и светлините на магазини са заглушавани, докато го затворят напълно.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3428 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини