Байдън съобщи, че най-малко 11 американски граждани са убити при нападение на "Хамас" в Израел

  • 10 октомври 2023 07:05

  • 956
  • 2
Байдън съобщи, че най-малко 11 американски граждани са убити при нападение на "Хамас" в Израел
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в заяви, че най-малко 11 американски граждани са били сред жертвите в Израел след нападенията през уикенда,  извършени от палестинската ислямистка групировка “Хамас“, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2263

Вашингтон смята, че е вероятно американски граждани също да са сред тези, които са държани като заложници от “Хамас“, каза Байдън в изявление.

По-късно говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби добави, че все още не е потвърдено дали американци са взети за заложници.

САЩ не планират техни военни да участват в сраженията в Израел

"Не мога да кажа категорично, че знаем, че американците са държани като заложници. Въпреки това трябва да приемем мрачната възможност, че някои от тях са", каза Кърби пред репортери.

Байдън заяви, че САЩ работят с израелските власти за получаване на повече информация относно местонахождението на американски граждани, които все още не са открити.

САЩ вече доставят на Израел противовъздушна отбрана и боеприпаси

"За американските граждани, които в момента се намират в Израел,  Държавният департамент предоставя консулска помощ, както и актуализирани предупреждения за сигурност", каза Байдън.

"За тези, които желаят да напуснат, търговските полети и варианти по земя все още са достъпни“, каза той, допълвайки, че тези хора трябва да вземат предпазни мерки и да следват указанията на местните власти, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
956 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.10 | 11:54

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Тенев

2023.10.10 | 07:31

1
Трябваше да дойдат в ню йорк

Добави коментар

Водещи новини