Тропическата буря "Филип" връхлетя североизточната част на Карибите с проливни дъждове

  • 03 октомври 2023 17:30

  • 1441
  • 1
Тропическата буря "Филип" връхлетя североизточната част на Карибите с проливни дъждове
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Тропическата буря "Филип" донесе проливни дъждове в североизточната част на Карибския басейн, което принуди властите в няколко страни да затворят училищата в региона, след като синоптиците предупредиха за внезапни наводнения, предаде Асошиейтед прес.

Тази сутрин бурята се намираше на около 60 километра северозападно от остров Ангила, самоуправляваща се задморска територия на Великобритания, и беше придружена от ветрове със скорост до 85 км/ч. По данни на базирания в Маями Национален център за ураганите на САЩ бурята се е движела на северозапад със скорост 17 км/ч.

Властите в Антигуа и Барбуда, островна държава, която е част от Общността на нациите (бившата Британска общност), както и тези във френските карибски територии Сен Мартен и Сен Бартелеми, затвориха училищата.

Бурята "Агнес" връхлетя Великобритания

Очаква се по-късно днес тропическата буря "Филип" да промени курса си и да се насочи на север-северозапад, а утре да продължи движението си на север и да навлезе в открити води, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1441 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.03 | 23:49

1
Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------>> min.lc/medbg

Добави коментар

Водещи новини