Сценаристите в Холивуд прекратяват стачката си

  • 27 септември 2023 09:16

  • 735
  • 1
Сценаристите в Холивуд прекратяват стачката си
© Pixabay

Холивудските сценаристи ще прекратят стачката си в полунощ местно време, след близо пет месеца.

Гилдията на американските писатели заяви, че профсъюзните лидери са „гласували единодушно за премахване на ограничителната заповед и прекратяване на стачката“.

Нейните 11 500 членове след това ще гласуват дали да одобрят тригодишна сделка, която предлага повишения на заплатите и защита около използването на изкуствен интелект.

Стачката на сценаристите започна на 2 май - най-дългата стачка, засягаща Холивуд от десетилетия. Протестът е заради заплащането, като сценаристите твърдят, че възнагражденията им не съответстват на приходите, генерирани в ерата на онлайн стрийминга.  

Спряна беше работата по супер продукции като “Stranger Things,” на Нетфликс, “Blade”, продуциран от Марвел и Дисни, “Evil” на Парамаунт и "Последните оцелели" на НBO. По-рано тази седмица сценаристите казаха, че са постигнали предварителна сделка с шефовете на студиото, въпреки че не бяха дадени подробности.

Профсъюзните лидери и холивудските студия постигнаха предварително споразумение

Същевременно продължава стачката на актьорския синдикат SAG-AFTRA, който представлява интересите на около 160 000 актьори. И двете холивудски стачки са продължителни и скъпи, с икономически ефект от над 5 милиарда долара, предава БНР. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
735 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.27 | 10:01

1
Това е по-добро от всяка виагра. ]Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами --------> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини