Бивш служител на ФБР призна, че е получавал пари от албански разузнавач

  • 24 септември 2023 07:11

  • 1310
  • 4
Бивш служител на ФБР призна, че е получавал пари от албански разузнавач
© Getty Images архив
Слушай новината Слушай новината

Бивш високопоставен служител на ФБР, който вече беше обвинен във връзки с руски олигарх, се призна за виновен, че е укрил парично плащане от служител на албанското разузнаване.

Според обвинението Чарлз Макгонигал, бивш специален агент на ФБР, отговарящ за контраразузнавателния отдел на бюрото в Ню Йорк в периода от 2016 до 2018 г., е получил и не е декларирал 225 000 долара в брой от служител на албанското разузнаване, докато е бил на активна служба. 

Военен разузнавач №1 на Киев: Русия ще има големи проблеми

Обвиняемият е заявил, че сумата е заем, а обвинението също не характеризира плащането на Макгонигал като подкуп, но федералните прокурори казват, че той е бил длъжен да го обяви, защото създава конфликт на интереси между служебните му задължения и частните му финансови интереси. 

Асошиейтед прес цитира прокурорите, според които взетите назаем пари не са изплатени на албанския разузнавач, пише БНР.

Името на Чарлз Макгонигал нашумя по друго дело за връзки със санкционирания руски олигарх Олег Дерипаска, който от 2018 година се намира под санкциите на САЩ заради окупацията на Крим.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1310 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.09.24 | 10:11

4
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
Sasho Vitanov - 17.05.1976 - Перник

2023.09.24 | 09:41

1
House of Pain - Jump Around
Brutalno grozna ciganko

2023.09.24 | 09:41

3
!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка. Мангалка със зло изражение. Най точното определение. Вещица или Сатанист от кръв и плът. Че трее да окаме екзорсист.

2023.09.24 | 09:41

2
!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим , филтри и фотошоп ресурс е прекалила.!!!

Добави коментар

Водещи новини