Освобождават съпругата на наркобоса Ел Чапо

  • 13 септември 2023 09:29

  • 10565
  • 0
Освобождават съпругата на наркобоса Ел Чапо
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Ема Коронел, съпругата на затворения мексикански наркобарон Хоакин "Ел Чапо" Гусман, ще бъде освободена в Лос Анджелис в сряда след ареста си през 2021 г. по обвинения в трафик на наркотици, според Бюрото по затворите на САЩ.

Родената в САЩ 34-годишната жена беше осъдена на три години затвор през 2021 г., след като се призна за виновна по три обвинения за подпомагане на наркокартела Синалоа, включително заговор за пране на пари и разпространение на незаконни наркотици и участие във финансови сделки.

Тя също така призна, че е действала като куриер между Гусман, който ръководеше картела, и други членове на организацията, докато той беше държан в мексиканския затвор Алтиплано след ареста му през 2014 г.

Бляскавият живот на красивата съпруга на Ел Чапо

Нейният съдия по присъдата каза, че Коронел бързо е поела отговорността и се е съгласила да бъдат конфискувани почти 1,5 милиона долара приходи от престъпната й дейност, като тригодишната й присъда по-късно бе намалена.

Бюрото на затворите съобщи на уебсайта си, че ще освободи Коронел в сряда от затвор с ниска степен на сигурност в Лос Анджелис, без да дава повече подробности.

Междувременно Гусман излежава доживотна присъда в САЩ, след като беше екстрадиран там през 2017 г. след две бягства от мексикански затвори с максимална сигурност.

Адвокатите на Коронел не отговориха веднага на искане за коментар. Не е ясно дали тя е изправена пред обвинения за трафик на наркотици или други престъпления в Мексико.

Последвайте канала на

Калина Христова
10565 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини