Блинкън: Русия провежда фиктивни избори на украинска територия

  • 08 септември 2023 15:43

  • 1018
  • 5
Блинкън: Русия провежда фиктивни избори на украинска територия
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Руската федерация е в процес на произвеждане на фиктивни избори в окупирани от нея територии в Украйна, заяви американският държавен секретар Антъни Блинкън в изявление, публикувано на официалната интернет страница на Държавния департамент на САЩ.

"Тези така наречени избори се произвеждат близо една година, след като Кремъл направи фиктивен референдум и заяви териториални претенции с анексирането на украинските Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска област и повече от девет години, след като заяви териториални претенции с анексирането на украинската Автономна република Крим и Севастопол. Кремъл се надява, че тези предрешени, изфабрикувани резултати ще укрепят незаконните претенции на Русия за частите от Украйна, които тя е окупирала, но това не е нищо повече освен упражнение по пропаганда", се казва в изявлението на държавния секретар, предаде БТА.

Кремъл: САЩ са готови да финансират воденето на война до последния украинец

"Действията на Русия показват крещящо незачитане на принципите в Хартата на ООН като уважение към държавната независимост и териториална цялост, които поддържат глобалната сигурност и стабилност. Съединените американски щати никога няма да признаят претенциите на Руската федерация към нито една част от независимата територия на Украйна и ние напомняме на всеки, който би подкрепил фиктивните избори на Русия в Украйна, включително и в качеството си на "международен наблюдател", че може да стане обект на санкции и визови ограничения", добавя Блинкън.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1018 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Z Z Z Z Z

2023.09.11 | 08:06

5
И вие провеждате нелегални избори на земите на индианците и на тези заграбени от Мексико, но не ви е проблем? Кога ще върнете Тексас, Аризона, Калифорния и Ню Мексико на Мексико? Когато го направите - ще дрънкате за международно право.
Доко Doko

2023.09.09 | 07:33

4
Те и вашите са фиктивни, ама никой не идва да ви се меси. Вие обаче все още се мислите за световния жандарм, само дето вече не сте.

2023.09.08 | 20:02

3
И това го казва единствена държава , която до днешни дни има колонии - гаден лицемер

2023.09.08 | 16:28

2
ВСИЧКИ ИЗБОРИ КОИТО СЕ ОРГАНИЗИРАТ ОТ ПУТ.КИНСКИ РУС СА ФИКТИВНИ!

2023.09.08 | 16:26

1
Този пендел да каже как във фащ избират починали хора за сенатори, а не да ръси "демокрацията" си навсякъде.

Добави коментар

Водещи новини