Правителството на Байдън затяга мерките за продажби на оръжия

  • 01 септември 2023 07:39

  • 802
  • 3
Правителството на Байдън затяга мерките за продажби на оръжия
© Getty Images

Администрацията на президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обяви вчера, че затяга регулациите в търговията с огнестрелни оръжия, като задължава продавачите да проверяват профилите на купувачите, предаде Франс прес.

Правилата, публикувани от министерството на правосъдието, имат за цел да отстранят пропуските в закона, приет през юни 2022 г. след поредица от смъртоносни стрелби.

Правилата имат за цел да изяснят определението за лица, "участващи в търговията" с оръжие, да задължат продавачите да придобият лиценз и по този начин да ги задължат да проверяват криминалния и психологическия профил на своите купувачи.

Камала Харис призова Конгреса да внесе промени в законите за продажба на оръжие, които да дадат траен ефект

Те също така засилват контрола върху търговията с колекционерски оръжия и на теория дават възможност на правителството да проследява по-добре движението на регистрирани оръжия от един собственик към друг.

"Това е въпрос на здрав разум, защото знаем, че проверките на миналото на даден човек са един от най-добрите налични инструменти за предотвратяване на попадането на опасни оръжия в ръцете на престъпници", заяви говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

В Канада влезе в сила забрана за продажба на пистолети

Последвайте канала на

Весела Найденова
802 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.09.01 | 08:45

3
da bre prestapnikat diado zatiaga merkite no za amerika a izsipva orajie nad podlogite si ot usraina
Котарак

2023.09.01 | 08:29

2
Що бе? Нека се избиват тия кравари.
байдън и този кучи син

2023.09.01 | 08:27

1
лицемери а водят войни на всякъде

Добави коментар

Водещи новини