Убийство на расова основа: Трима убити при стрелба в Джаксънвил

  • 27 август 2023 06:30

  • 2632
  • 2
Убийство на расова основа: Трима убити при стрелба в Джаксънвил
© Getty Images

Трима души са убити при стрелба в търговски комплекс на веригата "Долар дженеръл" в американския град Джаксънвил, щата Флорида, предаде Ройтерс, като се позова на телевизионния канал "Фокс Нюз".

Шерифът на американския град Джаксънвил, щата Флорида - Ти Кей Уотърс, обяви, че мотивиран на расова основа стрелец е застрелял трима души в търговския комплекс "Долар дженеръл", преди да сложи край на собствения си живот, предаде Асошиейтед прес.

"Казано направо, тази стрелба е расово мотивирана. Той е мразил тъмнокожи. И трите жертви са били тъмнокожи - двама мъже и една жена", заяви Уотърс на пресконференция.

Ройтерс информира, че стрелецът е бил бял, предполага се, че е носил предпазна жилетка и е бил въоръжен полуавтоматична пушка от типа на АР-15, както и с пистолет.

Преди това е бил забелязан в местен университет. От ФБР обявиха, че започва федерално разследване по случая.

Простреляха бременна жена в САЩ, бебето в утробата ѝ загина

Според шериф Уотърс стрелецът е бил малко над 20-годишен.

Ройтерс цитира кметицата на Джаксънвил Дона Дийгън, която казва, че "това е престъпление, изпълнено с омраза". Предполага се, че убиецът е действал сам и не е бил част от голяма група, предава БТА. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2632 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.08.27 | 11:12

2
pozdravlenia za coveka ta te cernilkite prevzeha svetat gledaite futbol i leka atletika i gi vijte maimunite na vsiakade

2023.08.27 | 07:50

1
нормално за Краваристан

Добави коментар

Водещи новини