Рон Десантис смени ръководителя на предизборната си кампания

  • 08 август 2023 21:08

  • 1138
  • 3
Рон Десантис смени ръководителя на предизборната си кампания
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Кандидатът за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ през ноември догодина Рон Десантис смени ръководителя на предизборната си кампания, предаде Асошиейтед прес.

Десантис назначи на поста Джеймс Ътмайър - началник на кабинета му като губернатор на щата Флорида, на мястото на Дженера Пек. Тя ръководеше кампанията за преизбирането на Десантис за губернатор миналата година, преди да се впусне в същата роля в опита му да получи президентската номинация на републиканците.

Пек ще остане в екипа на Десантис като съветник и стратег.

Промените идват, след като губернаторът на Флорида направи две големи съкращения на персонала през последните няколко седмици. В края на миналия месец той освободи около една трета от сътрудниците на своята кампания, тъй като тя срещна финансови затруднения.

Губернаторът на Флорида Десантис другата седмица официално ще влезе в президентската надпревара в САЩ

"Джеймс Ътмайър от години е един от главните съветници на губернатор Десантис и е необходим там, където е най-важно: да работи рамо до рамо с Дженера Пек и останалата част от екипа, за да постави губернатора в най-добрата възможна позиция за спечелване на първичните избори и (след това) да победи Джо Байдън", каза в изявление говорителят на кампанията Андрю Ромео.

Преди да се присъедини към екипа на Десантис, Ътмайър е работил в администрацията на предишния американски президент Доналд Тръмп и по-конкретно за министъра на търговията по негово време Уилбър Рос, отбелязва АП, цитирана от БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1138 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Lissa

2023.08.09 | 02:01

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства --- Xmiss.pw
Теодор Атанасов

2023.08.09 | 05:31

3
Suck This Shit

2023.08.09 | 00:20

1
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ!

Добави коментар

Водещи новини