Тръмп разкритикува "безпрецедентна инструментализация на правосъдието" в САЩ

  • 03 август 2023 20:24

  • 502
  • 3
Тръмп разкритикува "безпрецедентна инструментализация на правосъдието" в САЩ
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Броени часове преди да се яви във федерален съд, за да чуе поредните обвинения, които са му предявени, републиканецът милиардер и бивш президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския нарече всичко това "безпрецедентна инструментализация на правосъдието", предаде Франс прес, цитирана от БТА. Тръмп е  и фаворит за спечелване на републиканската президентска номинация за изборите догодина.

Той обвини съперника си на предстоящите президентски избори и настоящ президент на САЩ демократа Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, че стои зад поредните обвинения срещу него.

"Демократите не искат да водят предизборна кампания срещу мен, иначе те нямаше да прибягнат до тази безпрецедентна инструментализация на правосъдието", заяви републиканецът в пост в социалната си мрежа "Трут сошъл".

"Сега отивам във Вашингтон, за да бъде арестуван, защото съм оспорил едни лъжливи, фалшифицирани и открадни избори. Това е голяма чест, защото аз ще бъда арестуван заради вас", каза Тръмп, обръщайки се към привържениците си.

Бившият главен прокурор на САЩ: Тръмп знаеше добре, че е загубил изборите

"Имам нужда само от едно официално обвинение, за да си осигуря избирането ми за президент!", подчерта той. 

Според допитване на "Ню Йорк таймс/ Сиена колидж" от понеделник Тръмп изпреварва с 37 процентни пункта най-добре позиционирания си съперник за спечелване на републиканската президентска номинация - губернатора на Флорида Рон Десантис

Около 23 ч. българско време Тръмп ще трябва да се яви във федерален съд във Вашингтон, за да чуе какви са обвиненията срещу него. Обвинителният акт е от 45 страници и беше оповестен във вторник. Тръмп е обвиняван в престъпен план за подкопаване на основите на американската демокрация, опитвайки се да наруши и промени процеса на броене на подадените гласове от над 150 милиона американци. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
502 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Lissa

2023.08.04 | 02:32

3
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства --- Xmiss.pw
Емѝ...

2023.08.04 | 00:43

2
❤️Казвам се Емѝ, на 55 години съм) Аз съм амбициозен секс модел 18+) Моля, оценете моите голи снимки със други мъже на линка ➤ Ja.cat/id369042
Цв

2023.08.03 | 21:40

1
Еее, това са слугите на дементния дядка!

Добави коментар

Водещи новини