За първи път в историята си полицията на Ню Йорк ще бъде ръководена от латиноамериканец

  • 18 юли 2023 15:17

  • 902
  • 0
За първи път в историята си полицията на Ню Йорк ще бъде ръководена от латиноамериканец
© Getty Images

Полицията на Ню Йорк, най-голямата в САЩ и в света по брой служители, ще бъде ръководена за първи път в своята история от латиноамериканец – Едуард Кабан.

„Да бъда първия латиноамериканец, който ще оглави нюйоркската полиция, е огромна чест“, заяви Кабан на официална церемония в присъствието на кмета на града Ерик Адамс.

Кабан работи в системата на нюйорската полиция в последните 30 години. От миналия месец той заемаше временно длъжността началник на полицията в един от най-големите градове в света, след като досегашният ѝ ръководител Кийшант Сюуел подаде оставка.

Макар Сюел да бе първата жена, оглавявала полицията в Голямата ябълка, тя така и не разкри причините за своята оставка, подадена само 18 месеца след назначаването си на длъжността. Според някои медии основният проблем на Сюел е бил в липсата ѝ на „твърда ръка“.

Да ръководя толкова голям екип е чест и привилегия за цял живот, както и извор на всекидневно вдъхновение, посочи Кабан.

55-годишният Кабан е роден в Бронкс и е с пуерторикански произход. Считано от този понеделник, той ще трябва да отговоря за 36 000 униформени служители и 19 000 цивилни полицаи, отбелязва агенция ЕФЕ.

Кадри: Getty Images

Последвайте канала на

Владимир Василев
902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини