Байдън покани Мелони да посети Белия дом през юли

  • 27 юни 2023 06:25

  • 621
  • 0
Байдън покани Мелони да посети Белия дом през юли
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в покани днес в телефонен разговор италианската премиерка Джорджа Мелони Джорджа Мелони Джорджа Мелони е италиански политик и журналист, министър-председател на страната от 22 октомври да посети Вашингтон през юли, съобщи Белият дом, като добави, че двамата лидери са обсъдили и ситуацията в Русия, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

„Президентът Байдън покани премиера Мелони да посети Белия дом през юли“, се казва в изявлението, без да се уточнява дали Рим е приел поканата.

Президентът на САЩ се е обадил на Мелони „в рамките на усилията си за тясна координация със своите съюзници и ключови партньори след последните събития в Русия“ и двамата „са потвърдили непоколебимата си подкрепа за Украйна“, отбелязва още Белият дом.

Мелони и Байдън "координираха и работата по подготовката" на следващата среща на върха на НАТО, на 11 и 12 юли във Вилнюс, която ще трябва да вземе решение за евентуално продължаване на мандата на норвежеца Йенс Столтенберг начело на Северноатлантическия пакт.

Последвайте канала на

Десислава Станева
621 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини