Републиканците застават зад Тръмп, след като му бяха повдигнати обвинения

  • 09 юни 2023 14:40

  • 525
  • 2
Републиканците застават зад Тръмп, след като му бяха повдигнати обвинения
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Много от републиканците застанаха зад Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, след като във Флорида бяха повдигнати нови обвинения на бившия президент на САЩ. Някои видни представители на партията обаче не го подкрепиха, пише ДПА.

Председателят на контролираната от републиканци Камара на представителите Кевин Маккарти изрази поддръжката си за милиардера. 

"Аз и всеки американец, който вярва във върховенството на закона, сме плътно до президента Тръмп срещу тази жестока несправедливост", написа Маккарти в "Туитър".

"Републиканците от Камарата на представителите ще потърсят отговорност за това нагло използване на (съдебната) власт" като политически инструмент, добави той.

Сенаторът от Флорида Марко Рубио, който през 2016 г. загуби от Тръмп вътрешните избори за номинацията на републиканците за президент, също изрази солидарност. 

"Няма граници за това какво ще направят тези хора, за да защитят властта си и да унищожат онези, които я застрашават, дори ако това означава да разкъсат държавата ни и да разрушат вярата на обществото в институциите, които държат страната ни цяла", написа той в "Туитър", без да уточни кого има предвид.

Тръмп съобщи, че вчера са му били повдигнати обвинения във Флорида, защото, след като напуснал президентския пост през 2021 г., е задържал класифицирани документи в резиденцията си Мар а Лаго. Той е обвинен в незаконно задържане на класифицирани документи, касаещи националната отбрана, възпрепятстване на правосъдието и заговор, писа в. "Вашингтон пост", позовавайки се на неназовани източници.

Разследват Доналд Тръмп за работа с класифицирани документи

Кандидатът за президентската номинация на републиканците Аса Хътчинсън обаче призова Тръмп да прекрати кампанията си за преизбиране.

"С новината, че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е обвинен за втори път, страната ни се намира в положение, което отслабва нашата демокрация. Действията на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския - от умишленото пренебрегване на Конституцията до незачитането на върховенството на закона - не трябва да определят нашата нация или Републиканската партия", каза снощи в изявление бившият губернатор на Арканзас.

"Това е тъжен ден за нашата страна", продължи Хътчинсън. "Макар че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския има право на презумпцията за невинност, продължаващото наказателно производство ще отвлече вниманието. Това отново потвърждава необходимостта Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да уважава президентската институция и да прекрати кампанията си".

Заклетите привърженици на Тръмп обаче се сплотиха зад него, отбелязва БТА.

"Тъжен ден за Америка. Бог да благослови президента Тръмп", написа в "Туитър" републиканецът Джим Джордан от щата Охайо.

"Демократите трябва буквално да ги побиват тръпки, когато виждат препълнените митинги на Тръмп и смазващата му преднина в социологическите проучвания седмица след седмица", написа в "Туитър" републиканката от Камарата на представителите Марджъри Тейлър Грийн. "Трябва да спечелим през 2024 г.", заяви тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
525 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.06.09 | 16:54

2
Клоун популист с перука.
джендеро-либерастката

2023.06.09 | 15:08

1
демокрация било това ... смях ... нищо по-различно от поредния режим

Добави коментар

Водещи новини