Рак погуби известен музикант, носител на "Грами"

  • 08 юни 2023 18:18

  • 21840
  • 0
Рак погуби известен музикант, носител на "Грами"
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Носителят на "Грами", пианистът Джордж Уинстън, който смесваше джаз, класика, фолк и други стилове в албумите си "Autumn," "Winter Into Spring", "December," почина на 73 години, съобщи БТА.

Уинстън е починал в неделя след десетгодишна битка с рака, гласи съобщение на сайта му www.georgewinston.com, потвърдено от негов говорител. 

Почина световноизвестен US политик

"По време на лечението си Джордж продължи да пише и да записва нова музика и остана верен на голямата си страст: да се изявява пред публика на живо, набирайки средства за "Feeding America", за да помогне в борбата с националната криза с глада, дарявайки постъпленията от всеки от концертите си на местни хранителни банки", се посочва в съобщението на сайта му. Последният му албум "Night" излезе миналата година.

Роден в Харт, Мичиган, Уинстън расте и живее в Монтана, Флорида и Мисисипи, в творчеството му влияят множество музиканти от Фетс Уолър до "Доорс". Издава десетки солови албуми, автор е и на музиката към телевизионни сериали. Албумът "Forest" му носи през 1995 г. "Грами" за най-добър ню ейдж албум, а за посветеният на "Доорс" "Night Divides the Day" е номиниран през 2004 г. за "Грами" за най-добър съвременен инструментален албум.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
21840 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини