Почина световно известен US политик

  • 08 юни 2023 16:12

  • 2709
  • 1
Почина световно известен US политик
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Пат Робъртсън, баптистки свещеник със страст към политиката, който превърна християнските консерватори в мощна електорална група, помогнала на републиканците да спечелят и двете камари на Конгреса през 1994 г., почина в дома си във Вирджиния Бийч, щата Вирджиния на 93 години, съобщава „Christian Broadcasting Network“.

Робъртсън е създател на предприемаческа империя, основана на християнската му вяра, която се състои от университет, юридически колеж, телевизионен канал с огромна аудитория и др.

Почина принцеса Елизабет фон Бисмарк

Произхождащ от семейство, в чиито вени тече политиката, той също така води сериозна, макар и неуспешна кампания за президентската номинация на републиканците през 1988 г., като подава оставка като баптистки свещеник пред лицето на критиките за намеса на църквата в държавното управление, пише "Марица".

Загубата не отслабва политическия му плам, като той основава Християнската коалиция, която подхранва консервативното политическо възраждане, основано на вярата, през 90-те години и след това.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2709 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Manolov

2023.06.14 | 14:58

1
Земеделски и индустриален инвестиционен заем Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 евро до 5 000 000 евро с възможност за възстановяване на 2,5% лихва годишно. Свържете се по имейл: ( pacific-loan.service@outlook.fr ) Чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро

Добави коментар

Водещи новини