Разследват Доналд Тръмп за работа с класифицирани документи

  • 08 юни 2023 06:20

  • 491
  • 4
Разследват Доналд Тръмп за работа с класифицирани документи
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Федерални прокурори са информирали бившия американски президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, че е обект на разследване заради работата му с класифицирани документи, след като е напуснал поста, предаде агенция Ройтерс, като се позова на ЕйБиСи Нюз (ABC News).

Прокурорите са изпратили на Тръмп писмо, с което го информират, че е разследван, съобщи „Политико“. 

Това не означава непременно, че Тръмп ще бъде обвинен, пояснява Ройтерс. Министерството на правосъдието обикновено информира хората, когато станат обект на разследване, за да им даде възможност да представят своите доказателства пред съдиите, които трябва да вземат решение за основателността на обвиненията.

Новината за писмото до правния екип на Тръмп дойде само два дни, след като неговите адвокати се срещнаха с представители на министерството на правосъдието, за да обсъдят въпроса, припомня Ройтерс.

Федерален съд разследва Тръмп за притежание на класифицирани документи, след като е напуснал Белия дом през 2021 г. Друго наказателно преследване се води за предполагаемите усилия на Тръмп и негови съюзници да отменят загубата му на президентските избори през 2020 г. от демократа Джо Байдън.

През август 2022 г. следователи иззеха около 13 000 документа от имението на Тръмп "Мар-а-Лаго" във Флорида. Сто от тях бяха обозначени като класифицирани, въпреки че един от адвокатите на Тръмп заяви по-рано, че всички класифицирани документи са били върнати на правителството. В своя защита Тръмп бе заявил, че той е разсекретил документите по времето, когато е бил президент, но не е предоставил доказателства за това.

Запис създава нови проблеми на Доналд Тръмп?

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е първият американски президент, срещу когото се води наказателно дело. През април той пледира невинен по обвинениe във фалшифициране на бизнес документи, за да прикрие плащане към порнозвезда, за да купи мълчанието ѝ преди изборите през 2016 г., припомня Ройтерс. Той се бори за номинацията на републиканците за президент и за изборите догодина, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
491 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
лекари измамници

2023.06.08 | 07:00

4
Един пациент с онкологично заболяване, започнал най-напред лечението си в чужбина, с лекарствения продукт Keytruda, а след това продължил терапията си в България, в една болница, забелязал през последните месеци, че след вливанията на същия лекарствен продукт, той нямал характерните симптоми – отпадналост, уморяемост и безсилие. И не виждал характерните мехурчета в системата, при наличието на лекарство.

2023.06.08 | 06:30

2
ЛГБТ активисти дойдоха да покварят деца в арменско училище в Лос Анджелис, но бяха бити от родителите на учениците.

2023.06.08 | 06:30

3
тука ще ядът много повече бой
Sarbeca Z

2023.06.08 | 06:28

1
Евреи илюминати и бок.луци същите катодб

Добави коментар

Водещи новини