Комисия на Камарата на представителите разреши гласуване на законопроекта за държавния дълг на САЩ

  • 31 май 2023 10:37

  • 237
  • 0
Комисия на Камарата на представителите разреши гласуване на законопроекта за държавния дълг на САЩ
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Комисия на американската Камара на представителите одобри вчера гласуването на законопроект за повишаване на тавана на държавния дълг на САЩ, за да се предотврати дефолт в страната. Заседанието на беше излъчено на сайта на комисията, предадоха световните агенции.

Седем членове на комисията подкрепиха на инициативата, а шестима бяха против. „Предложението е прието“, обяви след гласуването председателят на комисията по вътрешните правила Том Коул – конгресмен републиканец от Оклахома.

 Одобрението на комисията беше необходимо, за да може законопроектът да бъде гласуван от пълния състав на Камарата на представителите. 

Блумбърг: Министерството на финансите на САЩ има по-малко пари от десетки милиардери

Очаква се това да стане днес. След това документът трябва да бъде одобрен от Сената, а накрая ще отиде за подпис при президента на САЩ Джо Байдън. Американският държавен глава вече призова двете камари на Конгреса да одобрят инициативата.

В края на миналата седмица Белият дом и републиканците в Конгреса постигнаха споразумение за повишаване на тавана на държавния дълг на САЩ до 1 януари 2025 г. Договореният от страните законопроект предвижда, че през фискалната 2024 година 886 милиарда долара ще бъдат разпределени за отбрана, 121 милиарда долара за медицинско обслужване на ветерани и 637 милиарда долара за други програми, извън отбраната, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
237 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини