Осъдиха двама мъже за щурма на Капитолия

  • 26 май 2023 08:46

  • 268
  • 1
Осъдиха двама мъже за щурма на Капитолия
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Лидерът на крайнодясна милиция беше осъден на 18 години затвор за участието си в щурма на Капитолия в САЩ. Стюарт Роудс, основателят на Oath Keepers (Пазителите на клетвата), беше осъден по обвинения в бунтовнически заговор и други престъпления, съобщава Би Би Си.

Присъдата е най-дългата досега, дадена на щурмовак на Капитолия. Междувременно Кели Мегс, лидерът на клона на милицията във Флорида, беше осъден на 12 години затвор за участието си в бунта.

Роудс и Мегс също бяха осъдени за възпрепятстване на официално производство и подправяне на документи или производства в един от най-известните процеси, свързани с бунта на 6 януари 2021 г.

По време на изслушване в Роудс заяви, че е политически затворник и настоява, че Пазителите на клетвата да се противопоставят на хора, които унищожават страната, пише news.bg.

Бившият вицепрезидент на САЩ даде показания по разследването на щурма срещу Капитолия

Присъдата на Роудс беше най-дългата, издадена досега за бунта, където хиляди поддръжници на Доналд Тръмп, които възразиха срещу резултата от президентските избори през 2020 г., нахлуха в законодателния орган на САЩ.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
268 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.26 | 09:05

1
Защо осъждат хора по политически причини не е правилно да се освободят веднага.

Добави коментар

Водещи новини