Байдън е оптимист за преговорите по дълга

  • 23 май 2023 06:58

  • 683
  • 4
Байдън е оптимист за преговорите по дълга
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на САЩ Джо Байдън определи срещата си с председателя на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти като продуктивна, като подчерта, че САЩ не могат да не изпълнят задълженията си, тъй като това би било "катастрофа" за икономиката им, съобщи АП.

"Още веднъж повторихме, че фалитът не е на дневен ред и че единственият начин да продължим напред е добронамерено да постигнем двупартийно споразумение", заяви Байдън.

Въпреки че има области на несъгласие, Байдън изрази ангажимента си за продължаване на дискусиите с Маккарти, както и с водещите преговарящи от двете страни и техните щабове.

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти на пресконференция след срещата си с президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в заяви, че предполага, че ще се среща с държавния глава, докато двете страни не постигнат споразумение за повишаване на тавана на дълга.

Говорителят заяви, че е постигнат напредък в областите, в които има различия в мненията, и отбеляза, че тонът на дискусията е по-добър в сравнение с предишни срещи, но че все още не е постигнато споразумение.

Освен това Маккарти заяви, че едно краткосрочно удължаване на дълга ще се разглежда като провал, като посочи, че предпочита цялостно споразумение, а не временно решение, пише news.bg.

Байдън и председателят на Камарата на представителите на Конгреса ще обсъдят утре въпроса за тавана на дълга

Подчертавайки необходимостта от двупартийно споразумение, Байдън изтъкна значението на това предложението да бъде продадено на техните избиратели. Той също така подчерта значението на преодоляването на данъчните вратички и гарантирането, че богатите плащат своя справедлив дял.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
683 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Емѝ

2023.05.23 | 10:24

4
Ние ще платим американци. Стига да ни пазите от рашистите и да ни налагате демокрация! Можем да станем вегани заради вас за да има за вашите негри месо и т.н. За какво ни са много пари на нас?
Рени

2023.05.23 | 07:11

1
Най- фалиралата държава ФАЩ с трилиони долари задължения, дарява милиони на други държави като помощ с хартийки без никакво покритие. Пълен цинизъм.
така е

2023.05.23 | 08:08

3
Живеят и паразитират върху гърба на цялото човество тези военнопрестъпници!
Анонимен

2023.05.23 | 07:35

2
Пускаш, печатиш- толкова! После инфлация- много важно!

Добави коментар

Водещи новини