Съд в САЩ призна Тръмп за виновен за сексуално посегателство

  • 10 май 2023 12:24

  • 862
  • 0
Съд в САЩ призна Тръмп за виновен за сексуално посегателство
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Американски съдебни заседатели намериха Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за отговорен за сексуално насилие и клевета на бивша колумнистка на американско списание и наредиха на бившия президент да ѝ плати 5 милиона долара обезщетение, предава АФП.

Деветте съдебни заседатели отхвърлиха обвинението на Е. Джийн Карол в изнасилване, но потвърдиха другите ѝ оплаквания в наблюдавания отблизо граждански процес след по-малко от три часа разисквания.

Присъдата по делото е първият път, когато Тръмп е изправен пред правни последици за обвинения в сексуално неправомерно поведение, датиращи от десетилетия и включващи дузина жени.

Карол подаде иск срещу Тръмп миналата година, твърдейки, че я е изнасилил в съблекалнята на луксозния магазин Bergdorf Goodman на Пето авеню в Манхатън през 1996 г.

Писателка заяви пред съд в Ню Йорк, че Тръмп я изнасилил в магазин за бельо

Бившата колумнистка на списание Elle също твърди, че Тръмп я е наклеветил, когато я е нарекъл "пълна измамница", след като тя излезе публично с това обвинение през 2019 г.

Тръмп не даде показания по време на процеса, нито неговият защитник призова свидетели. На съдебните заседатели беше пуснат видеоклип на показанията под клетва, които той даде през октомври. В него Тръмп нарече Карол "лъжец" и "наистина болен човек", отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
862 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини