Байдън ще изпрати "първата по рода си" президентска мисия за инвестиции във Филипините

  • 02 май 2023 12:17

  • 252
  • 0
Байдън ще изпрати "първата по рода си" президентска мисия за инвестиции във Филипините
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще изпрати "първата по рода си" президентска мисия за търговия и инвестиции във Филипините, за да допринесе за икономически растеж "на широка основа", предаде Филипинската новинарска агенция (ФНА).

Байдън обяви инициативата след двустранна среща с филипинския президент Фердинанд Маркос-младши във Вашингтон. Очаква се мисията да увеличи инвестициите на американски компании във филипинската "икономика на иновациите", прехода към чиста енергия и сектора на полезните изкопаеми от критично значение. В нея ще участват и американски високопоставени бизнес лидери.

Американският президент подчерта "силното партньорство" и "близкото приятелство" между Филипините и САЩ, което е "обогатило милиони американци от филипински произход, както и общности навсякъде в Съединените щати", пише БТА.

Байдън: Не съм стар, а кален и опитен

Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в също така се ангажира да засили подкрепата на Америка в широк кръг области, включително смекчаването на последиците от изменението на климата и икономическите проблеми.

"Заели сме се с (проблема с) изменението на климата, увеличаваме възможностите пред нашите страни, отстояваме общите ни демократични ценности и правата на работещите и заедно задълбочаваме икономическото си сътрудничество", каза Байдън на Маркос.

Двамата лидери се договориха да задълбочат сътрудничеството в борбата с изменението на климата, увеличаването на производството на чиста енергия и опазването на околната среда.

В съвместно изявление Маркос и Байдън потвърдиха, че ще предприемат спешни действия за намаляване на емисиите на парникови газове, както и за генериране на повече енергия от възобновяеми източници, за да се ускори преходът към чиста енергия. По този начин ще се намалят разходите за енергия и ще се разшири енергийният достъп на домакинствата. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
252 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини