САЩ затяга регулациите след фалита на две банки

  • 29 април 2023 12:33

  • 1001
  • 5
САЩ затяга регулациите след фалита на две банки
©
Слушай новината Слушай новината

От Централната банка на Съединените щати посочиха и себе си сред причините за фалита на две други банки през март. От Федералния резерв обявяват в доклад, че надзорът им не е взел необходимите мерки с достатъчна бързина. Банките Ес Ви Би и СИГначър фалираха, след като клиентите им масово изтеглиха парите си, предаде БТА.

От Федералният резерв добавят, че регулаторните им мерки не са достатъчно строги и трябва да се засилят както надзора, така и ограниченията. Двете потънали банки са най-голямата криза от масовите фалити на Уол Стрийт през 2008-ма. Освен своите грешки, от централната банка посочват като причини за фалита лошото управление на SVB и Signature. Те разчитали на незастраховани депозити и не реагирали на 31 сигнала от банковия надзор, че има проблем в балансите.

Фалира една от големите банки в САЩ

"Докладът на Федералния резерв се очакваше с интерес. В крайна сметка, това трябва да е урок за всички. Не можеш да изградиш бизнес плана си без да отчетеш вероятност, че лихвения процент може да се вдигне. Това е напълно сигурно - рано или късно, ще се вдигне. И не можеш да работиш с такъв висок процент депозити, за които нямаш осигуровка", заяви Джерард Комисио, преподавател в American University във Вашингтон.

Калина Христова
1001 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
За педерастите на НАТО

2023.04.29 | 18:09

4
Ако спрете да се занимавате със работата на Русия, и спрете да си налагате сами санкции, и най-вече да помолите на Путин да се присъедините към БРИКС, ще се оправите

2023.04.29 | 19:24

5
е нали за това е войната
Емѝ...

2023.04.29 | 13:09

2
Вече вдигам тарифата за орална любов. Сами виждате ,че доларите който ми дават от американското посолство се обезценяват. От днес ,ще взимам двойно и за анален секс!

Добави коментар

Водещи новини