Байдън ще подпише изпълнителна заповед за "екологична справедливост"

  • 21 април 2023 17:19

  • 400
  • 3
Байдън ще подпише изпълнителна заповед за "екологична справедливост"
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще подпише днес изпълнителна заповед, според която федералните служби трябва да отделят повече внимание на екополитиките, които вредят на обществото, съобщават от Белия дом.

Заповедта има за цел да създаде Служба за екологична справедливост към Белия дом, която да координира работата по ековъпросите на различните служби и агенции на правителството. Освен това федералните служби ще трябва да информират обществото ако токсични субстанции са изтекли от федерално съоръжение.

Инциденти, като дерайлиралият през февруари в Ийст Палъстийн в щата Охайо влак, превозващ опасни химикали, привлчкоха вниманието към екологичните катастрофи, на които жителите на някои райони са изложени по-често, отбелязва БТА.

ООН залага на градските гори, за да разхлади градовете в Африка и Азия

"Прекалено дълго време общности в цялата страна са изложени на постоянна екологична несправедливост чрез замърсяване с токсични вещества, ниски инвестиции в инфраструктура и ключови услуги, както и на редица други диспропорционални екологични щети, които често се дължат на наследство от расовата дискриминация", каза в изявление Белият дом.

Байдън ще обяви инициативата днес по време на събитие в Розовата градина на Белия дом.

Той редовно използва правомощията на изпълнителната власт в определени области, като околната среда и расата, където способността му да прокарва нови закони е ограничена от разединения Конгрес, посочва Ройтерс.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
400 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.04.21 | 18:40

3
хахаха, САЩ и справедливост
ха,ха,ха

2023.04.21 | 17:32

2
Деменцията БайДън ,дали знае какво подписва? Как мислите?
Емѝ...

2023.04.21 | 17:31

1
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033

Добави коментар

Водещи новини