Част от товарен влак дерайлира в САЩ

  • 16 април 2023 07:25

  • 547
  • 2
Част от товарен влак дерайлира в САЩ
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Част от влак, превозващ и  опасни материали, дерайлира и се подпали в района на Рокууд, в американския щат Мейн, предадоха световните агенции, като се позоваха на представители на противопожарните служби. Трима железничари са пострадали.

Става дума за товарен влак на канадската железопътна компания "Канедиън пасифик". Три локомотива и шест вагона, натоварени с дървесина  и електрически кабели, са дерайлирали в гориста местност, където са се подпалили, пише БТА.

В композицията е имало още вагони, транспортиращи опасни материали, но те не са дерайлирали, обяви горската администрация на щата Мейн. Няма риск от изтичане или възпламеняване на опасни вещества.

Причината за инцидента е слягане на железопътната линия. Вероятно то е било причинено от топящ се лед или от падането на камъни върху релсите.

Рокууд се намира в северната централна част на щата, в преобладаващо селска зона. Но градът е в близост до езерото Мусхед, едно от най-големите сладководни езера в щата.

Дерайлирането е поредното от серията подобни инциденти в страната.

Товарен влак дерайлира в Минесота, евакуираха цял град

Федерални регулаторни органи и членове на Конгреса призовават железопътните компании да направят повече, за да предотвратят подобни инциденти сред дерайлирания на композиции с опасни химикали в щатите Охайо и Минесота, заради които се наложи евакуация на населението.

Цветелина Кирилова
547 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.04.16 | 08:40

2
сега разбирате ли БДЖ по кой модел се ръководи ...
Мери

2023.04.16 | 08:36

1
Не ни дреме за тия.

Добави коментар

Водещи новини