Тръмп обжалва заповед, която изисква Пенс да свидетелства по специалното разследване за щурма на Капитолия

  • 11 април 2023 08:12

  • 450
  • 3
Тръмп обжалва заповед, която изисква Пенс да свидетелства по специалното разследване за щурма на Капитолия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Бившият президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обжалва заповед, която изисква бившият му вицепрезидент Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и да свидетелства по специалното разследване за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г., предаде Ройтерс.

Адвокатите на Тръмп са внесли апелативния иск в апелативен съд в столичния окръг Колумбия вчера. Това стана няколко дни, след като говорителят на Пенс - Деви О'Мали, заяви, че той ще даде показания пред голям състав от съдебни заседатели във връзка с разследването на обстоятелствата около щурма на Капитолия.

Същевременно се планира Тръмп да се завърне в Ню Йорк в четвъртък за даване на показания по иск за измами, подаден срещу него и компанията му от щатската прокурорка Летиша Джеймс, предаде Асошиейтед прес.

Виктор Бут предложи на Тръмп да отиде в Русия

Според иска Тръмп и неговата компания - "Организация Тръмп", са подвели банки и други юридически лица, като са им предоставили отчасти годишни финансови декларации и с невярно съдържание, касаещо стойността на авоари, в това число игрища за голф и хотели. Джеймс иска Тръмп да плати глоба от 250 милиона долара и да му бъде забранено да прави бизнес в щата Ню Йорк.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
450 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.04.11 | 08:46

1
адвокатите на тръмпоида половината вече са в затвора, да видим какво ще стане с другата половина.

2023.04.11 | 09:40

3
Па той накрая да спечели изборите, тарикат а.
и кво ма мършо

2023.04.11 | 09:36

2
на кво се радваш, на новия джендеро-либерастки строй ли

Добави коментар

Водещи новини