Джо Байдън обяви намеренията си за предстоящите президентски избори в САЩ

  • 10 април 2023 16:31

  • 833
  • 3
Джо Байдън обяви намеренията си за предстоящите президентски избори в САЩ
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обяви, че ще се кандидатира за втори мандат на предстоящите избори през 2024 година, преда Си Ен Ен.

„Планирам да се кандидатирам, но не сме готови да го обявим още“, посочи той.

Който и да беше спечелил последните изборите от кандидатите на Демократическата партия и на Републиканската партията Байдън и Доналд Тръмп, щеше да стане най-възрастният избран президент на САЩ. През ноември тази година Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще навърши 81 години, предава БТВ. 

Все още не е ясно дали Байдън ще бъде кандидатът на Демократическата партия, като вероятно ще бъде посрещнат от сериозна конкуренция по време на вътрешните избори в партията.

Одобрението на Байдън се доближи до минимума

Темата за възрастта е била повдигана и в предходни президентски кампании. По време на дебатите през 1984 година един от въпросите към Роналд Рейгън, който тогава е най-възрастният президент на САЩ на 73-годишна възраст, е дали годините му биха представлявали трудност пред това да изпълнява задълженията си.

„Няма да има проблем. Искам да кажа, че няма превръщам възрастта в проблем по време на тази кампания. Няма да експлоатирам младостта и неопитността на моя опонент за политически цели“, отговаря Рейгън, който по-късно печели с огромна преднина изборите.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
833 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2023.04.10 | 17:23

3
Тоя ще почне да се насира .
фхъ

2023.04.10 | 16:52

2
Деменшън плииззззз
Емѝ...

2023.04.10 | 16:35

1
Искам да родя от деменцията БайДън. Може и от наркомана еврейн Зеленски.

Добави коментар

Водещи новини