Джо Байдън ще е на посещение в Ирландия и Северна Ирландия идната седмица

  • 05 април 2023 15:31

  • 240
  • 1
Джо Байдън ще е на посещение в Ирландия и Северна Ирландия идната седмица
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще е на посещение в Република Ирландия и Северна Ирландия от 11-14 април по случай двадесет и петата годишнина от подписването на мирното споразумение от Разпети петък в Северна Ирландия, съобщи днес Белият дом, предаде Ройтерс. Освен това държавният глава ще посети и дома на предците си в Ирландия, уточнява агенцията.

Байдън ще бъде в Северна Ирландия от 11 до 12 април, за да отбележи "огромния напредък", който се наблюдава от подписването на мирното споразумение, и за да подчертае готовността на САЩ да подкрепят Великобритания да развива "многостранния икономически потенциал на региона в полза на всички общности", каза в изявление Белият дом.

Байдън поздрави Финландия за присъединяването ѝ към НАТО

След посещението си в Северна Ирландия американският президент, който често изтъква ирландските си корени, ще отпътува за остров Ирландия, където ще остане до 14 април. Той ще прекара известно време в столицата Дъблин и в домове на семейството му в графство Лаут и графство Мейо, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.  

Константин Тодоров
240 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
KuKi

2023.04.05 | 16:22

1
Той знае ли къде е и къде ще ходи?

Добави коментар

Водещи новини