Tesla спечели обезщетение от китайска TикTок звезда

  • 17 март 2023 14:13

  • 280
  • 0
Tesla спечели обезщетение от китайска TикTок звезда
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Напоследък Tesla започна активно да преследва онези, които лъжливо критикуват нейните коли. Особено разгорещени битки в правната сфера се разгърнаха в Китай. Миналия ноември Tesla постигна голяма победа над собственик на кола, който твърдеше, че неговият Model X има повреда в спирачките. Това беше особено важно за производителя на електромобили, защото процесът предизвика широк обществен отзвук. В китайските социални мрежи започна истинска масова истерия. Нещата стигнаха дотам, че хората искрено повярваха, че с колите на Tesla има проблем и това накара мнозина собственици да инсталират видеокамери в пространството за краката, за да имат доказателства в случай, че спирачките откажат.

Сега Tesla постигна нова победа над влиятелен TikToker, известен като Boss Cai. Tesla съди Cai (истинско име Цай Жиа) за разпространение на неверни слухове и поиска 5 милиона юана (720 000) обезщетение. Във видео, публикувано през 2021 г., Цай твърди, че негов приятел, който е работил като доставчик на Tesla, като е разкрил шокираща информация за отношенията между производителя и външните фирми, с които работи. Според TikToker-а, инспекторите по качеството на Tesla си вършат работата по небрежен начин и използват своите позиции си за лична изгода. Това, естествено, не се хареса на компанията на Илон Мъск и тя заведе дело.

Разследват модел на "Тесла" заради инциденти с откачване на волана в движение

Така през октомври 2022 г. китайски съд постанови, че приятелят на Цай е фиктивен и цялото видео е изфабрикувано, за да увеличи последователите му и да популяризира канала му в TikTok, съобщава CarNewsChina. Съдът нареди на Boss Cai да се извини на Tesla и да плати обезщетение в размер на 100 000 юана (14 400 долара). Цай обжалва решението, но апелативният съд потвърди първоначалната присъда, която вече е окончателна. В рамките на следващите 15 дни Tiktoker е длъжен да публикува извинение към Tesla във всички социални мрежи (TikTok, WeChat и Weibo) и да не ги изтрива поне 90 дни.

 

 

Калина Христова
280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини