Влак дерайлира във Вашингтон и разля дизелово гориво

  • 17 март 2023 13:18

  • 194
  • 0
Влак дерайлира във Вашингтон и разля дизелово гориво
© Туитър
Слушай новината Слушай новината

Влак на американската железопътна компания "Би Ен Ес Еф Рейлуей" е дерайлирал в щата Вашингтон и е имало разлив на дизелово гориво на земя собственост на местни племена, предаде Асошиейтед прес.

При инцидента няма пострадали. Не е ясна причината за дерайлирането на влака. 

Влакът е дерайлирал на линия близо до залива Падила, в племенния резерват Суиномиш близо до Анакортес. Той е превозвал около 19 хиляди литра дизелово гориво, като по-голямата част от него се е разляла откъм сушата, а не към водата, каза щатският отдел по екология.

Длъжностни лица заявиха, че няма индикации разлятото гориво да е стигнало до водата или да е засегнало фауната в региона. Представители на местните екологични служби поставиха временна преграда покрай брега като предпазна мярка и източиха останалото гориво от локомотива на влака.

Вчера в Западна Аризона влак, превозващ царевичен сироп, дерайлира близо до границата на щата с щатите Калифорния и Невада. Говорителката на железопътната компания "Би Ен Ес Еф" Лена Кент заяви, че около осем вагона са дерайлирали при този инцидент и са блокирали главен път.

Товарен влак дерайлира в САЩ, превозвал опасни товари

Причината за дерайлирането се разследва и не е известно веднага кога трасето ще бъде отворено отново, пише БТА. 

По федерални данни в САЩ има средно около три дерайлирания на влакове на ден, но сравнително малко от тях предизвикват по-сериозни жертви и щети. 

Виолета Симеонова
194 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини