Илон Мъск обвини американски медии в расизъм към белите и азиатците

  • 27 февруари 2023 06:55

  • 1483
  • 6
Илон Мъск обвини американски медии в расизъм към белите и азиатците
©
Слушай новината Слушай новината

Милиардерът Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, обвини медиите в расизъм, насочен срещу белите и азиатците, след като редица американски вестници спряха да публикуват комикса "Дилбърт" на автора Скот Адамс заради негови коментари, които бяха възприети като обидни за черните американци, съобщи Ройтерс.

Сред вестниците, които спряха "Дилбърт", са "Лос Анджелис таймс", "Вашингтон пост" и "Ю Ес Ей Тудей". Причината бяха изказвания на Адамс в канала му в ЮТюб, в които той определи черните американци като "група на омразата" и направи расистки коментари.

В публикация в Туитър Мъск заяви, че медиите в продължение на дълго време са били расистки към цветнокожите, но сега са "расистки срещу белите и азиатците". "Може би могат да пробват да не са расисти", написа Мъск.

В отговор на потребител, който заявява, че белите жертви на полицейско насилие получават малка част от медийното внимание в сравнение с черните жертви, Мъск каза, че отразяването е "много непропорционално, за да представи неверен наратив".

Последните коментари на Мъск са по повод на изказванията на създателя на "Дилбърт", който препоръча белите американци "да стоят настрана от черните". Адамс каза това в отговор на проучване на консервативното издание "Расмусен Рипортс", в което се казва, че 26 процента от черните участници са изразили несъгласие с твърдението "Окей е да си бял".

Възгледите на Мъск по обществени въпроси се следят отблизо, след като той придоби Туитър през октомври. Той влезе в спор с правозащитни групи за защитата срещу речта на омразата в социалната медия и за възстановяването на някои профили, които по-рано бяха блокирани. Някои рекламодатели напуснаха платформата заради опасения за сигурността на брандовете им.

Калина Христова
1483 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.02.27 | 10:05

6
Онези тъпанари зад океана са постоянно пред гражданска война. Освободиха негрите и сега съжаляват.
ДОКТОРА

2023.02.27 | 09:36

5
ELON-Е, ИСКАМЕ ТЕ ЗА ПРЕМИЕР НА БЬЛГАРИЯ !!! СТАВА ЛИ ?

2023.02.27 | 08:41

4
АФРИКАНЕЦЪТ МЪСК НЕ МОЖЕ ДА ТЪРПИ ДА ГО УПРАВЛЯВАТ ЧЕРНИ В ЮАР, ИСКА СИ АПАРТЕЙДА
Правилно

2023.02.27 | 07:20

1
Само че, играе играта на доброто ченге. Всъщност служи на глобалната мафия.

2023.02.27 | 08:41

3
абсолютно

2023.02.27 | 08:16

2
Чак пък и азиатци.

Добави коментар

Водещи новини