Тайван ще засили военните си връзки със САЩ

  • 21 февруари 2023 10:51

  • 336
  • 1
Тайван ще засили военните си връзки със САЩ
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Тайванската президентка Цай Ингвен заяви днес, че военните връзки на острова със САЩ ще бъдат засилени, за да се спре "авторитарният експанзионизъм", предаде Франс прес.

Тайван и САЩ ще продължат да засилват военния си обмен, увери тя след среща с американски конгресмени в Тайпе.

Ето кой е новият премиер на Тайван

Цай изтъкна, че Тайван ще сътрудничи още по-активно със САЩ и други демократични страни партньори, за да отвърне на "международни предизвикателства като авторитарния експанзионизъм и климатичните промени".

Тайванската президентка не уточни какво ще включва този бъдещ обмен.

Петдневното посещение на американските конгресмени бе предшествано от визита в края на миналата седмица на високопоставен служител на американското министерство на отбраната, отговарящ за отношенията с Китай.

Китай претендира за Тайван като част от своята територия и се противопоставя на всякакви официални контакти между острова и други демократични страни. През последните години редица официални визити на представители на САЩ там разгневиха Китай, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

Калина Христова
336 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дса

2023.02.21 | 10:57

1
Ще си "сътрудичите" със краварите докато и тази империя не се срине напълно, а тя вече е тръгнала по този път, никоя империя не съществува вечно. Но китайците са тук от хиляди години, за разлика от американците и са дали изключително много на човечеството. За разлика от американците. И това не може да се изтрие от историята. Така че рано или късно ще си се върнете към Китай, откъдето всъщност сте.

Добави коментар

Водещи новини