Почина легендата Ракел Уелч

  • 15 февруари 2023 22:55

  • 22305
  • 0
Почина легендата Ракел Уелч
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Американската актриса и секссимвол на Холивуд Ракел Уелч е починала на 82 години, съобщи нейният мениджър.

Мениджърът на Уелч заяви, че тя е починала след "кратко боледуване".

Носителката на "Златен глобус" се е снимала в повече от 30 филма - включително "Fantastic Voyage" и "Тримата мускетари" - както и в около 50 телевизионни сериала в своята кариера, продължила пет десетилетия, предаде Нова телевизия.

Почина най-възрастната актриса в света

Уелч e родена през 1940 г. и израства в Калифорния. В тийнейджърските си години печели няколко титли за красота.

Започва актьорската си кариера с поредица от роли в незначителни филми, включително в музикалния филм от 1964 г. "Roustabout" с участието на Елвис Пресли.

Пробивът ѝ настъпва, когато е избрана от студиото „20th Century Fox“ да участва в научнофантастичния филм "Fantastic Voyage" от 1966 г.

Същата година тя има главна роля в " One Million Years BC" - филм, известен най-вече с ролята на пещерната жена по бикини на Уелч.

Печели "Златен глобус" за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за "Тримата мускетари" (1973), в който играе шивачката на кралицата.

По време на снимките на "Cannery Row" през 1982 г. Уелч е уволнена, защото настоява да си направи прическа и грим вкъщи. Тя съди студията MGM за нарушаване на договора и в крайна сметка печели споразумение на стойност 15 млн. долара.

Любителка на йогата, по-късно Уелч се впуска в бизнеса с добро настроение, като през 1984 г. публикува програмата си "Total Beauty and Fitness".

Novini.bg
22305 0

Свързани новини

Водещи новини