Двама мъже почти се удавиха във вана с течен шоколад

  • 13 февруари 2023 16:44

  • 3857
  • 2
Двама мъже почти се удавиха във вана с течен шоколад
© YouTube
Слушай новината Слушай новината

Фабрика за шоколад в американския щат Пенсилвания беше глобена, след като двама работници паднаха във вана с шоколад и едва не се удавиха. Случаят е от юни 2022 г, но наказанието е наложено днес, предаде БТВ.

Американските регулаторни органи за безопасност на работното място глобиха фабрика в град Елизабеттаун, след като двама нейни работници паднаха в вана с шоколад и трябваше да бъдат спасявани. Санкцията е в размер на 14 500 долара.

Работниците не са били на постоянен трудов договор – те са били временно наети. Две дузини спасители са се опитали да ги извадят. Трябвало е да изрежат дупка в дъното на частично пълния резервоар с течен шоколад, за да бъдат извадени.

Българин загина във фабрика за зехтин във Волос

Един от работниците е бил транспортиран до болница с хеликоптер, а другият е бил оставен за лечение в местната болница, без особена заплаха за живота.

Докладът на регулатора определя инцидента като „сериозен“. В него се казва също така, че работниците са били наети да почистват резервоарите, а не да работят със субстанциите. Ето защо те не са получили подходящо обучение за безопасност на труда.

Отбелязва се още, че работниците са паднали в резервоар за дозиране - вана, използван за смесване на съставки.

Мениджър във фабриката за шоколадови десертчета заявява, че компанията се е съгласила с констатациите от проверката и няма да протестира срещу наложеното наказание. „Безопасността на нашите работници е основен приоритет“, каза говорител на компанията.

Мая Йорданова
3857 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.13 | 18:04

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.13 | 17:06

1
Гугал транслейта се справя все по-зле... А редактора е пиян.

Добави коментар

Водещи новини