Полицията в Небраска застреля въоръжен с пушка нападател в магазин

  • 01 февруари 2023 06:00

  • 534
  • 1
Полицията в Небраска застреля въоръжен с пушка нападател в магазин
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Въоръжен с пушка нападател откри огън в магазин от веригата за търговия на дребно "Таргет" в град Омаха в американския щат Небраска и бе застрелян от полицията, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Агенциите се позовават на съобщения на градското полицейско управление в Омаха.

В момента не се съобщава за други жертви освен застреляния от полицията нападател.

"Пристигналите на място полицаи са застреляли заподозрения, въоръжен с пушка. За момента не са открити жертви в магазина на "Таргет" или в местни болници", се казва в съобщението на полицията.

Въоръженият с полуавтоматична пушка от типа АР-15 мъж е открил огън в магазина на "Таргет", карайки уплашените клиенти и служители да потърсят прикритие. Управата съобщи, че е успяла да евакуира всички от магазина, който ще остане временно затворен, докато детективи и криминалисти правят оглед.

Според началника на полицията Тод Шмадерър мъжът е носел "предостатъчно боеприпаси" и според свидетелски показания е стрелял многократно. Още не е известно дали той е стрелял по някого в магазина.

Десет души са ранени при стрелба в САЩ

По думите на полицейския началник не са открити други жертви или ранени. Полицаите са претърсили целия магазин, защото някои от хората все още се криели вътре.

"Магазинът ще остане временно затворен и през това време ще осигурим пълна компенсация на служителите и помощ от психолог за всички, които се нуждаят", каза говорител на "Таргет" в изпратено по имейл изявление.

Полицейското управление в Омаха не е отговорило още на искане за повече информация от Ройтерс.

Росица Валентинова
534 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.02.01 | 07:31

1
Ми ще го трепят. Така спасяват живота на хората намиращи се под обстрел!

Добави коментар

Водещи новини