Бившата жена на Елвис Пресли оспорва завещанието на дъщеря си

  • 31 януари 2023 13:45

  • 3813
  • 0
Бившата жена на Елвис Пресли оспорва завещанието на дъщеря си
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Присила Пресли, бившата съпруга на рокендрол легендата Елвис Пресли, подаде съдебен иск за оспорване на валидността на завещанието на покойната им дъщеря. Лиза Мари Пресли, единственото дете на двойката, почина преди две седмици на 54 години след сърдечен арест.

Съдебният иск оспорва изменение на завещанието на Лиза Мари, направено през 2016 г. В него майка ѝ Присила вече не е попечител на имуществото на покойната.

Според адвокатите на бившата съпруга на Елвис в документа името на Присила Пресли е изписано грешно. Освен това под поправката в завещанието има подпис, който изглежда необичаен, т.е. не е на Лиза Мари Пресли.

В жалбата до Върховния съд на Лос Анджелис адвокатите на 77-годишната жена казаха, че тя е научила за „предполагаемото изменение от 2016 г.“ едва след смъртта на дъщеря си.

Изключването ѝ като попечител означавало, че тя вече не може да наблюдава активите на дъщеря си. Не е ясно обаче на каква стойност е това имущество, но според адвокатите финансовото състояние на Лиза Мари не е било цветущо.

Кръвосмешение е довело до ранната смърт на дъщерята на Елвис Пресли?

Промените в завещанието премахват като съпопечител и нейният бивш бизнес мениджър Бари Сийгъл. На мястото на Присила и Сийгъл покойната Лиза Мари е посочила две от децата си – 33-годишната Райли и Бенджамин Киоу. Бенджамин обаче почина през 2020 г. на 27-годишна възраст, пише бТВ.

Американските медии обръщат внимание и на това, че причината за смъртта на Лиза Мари Пресли все още не е разкрита от съдебния лекар на окръг Лос Анджелис, съобщава още Би Би Си.

Цветелина Кирилова
3813 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини