САЩ започват антимонополно дело срещу "Гугъл" за злоупотреби с доминираща позиция в интернет рекламата

  • 24 януари 2023 21:50

  • 965
  • 1
САЩ започват антимонополно дело срещу "Гугъл" за злоупотреби с доминираща позиция в интернет рекламата
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Министерството на правосъдието на САЩ е завело дело срещу "Гугъл" (Google) днес по обвинения, че компанията е злоупотребявала с доминиращата си позиция на пазара на дигитална реклама, сочат съдебни документи, цитирани от Ройтерс. 

"Гугъл" е използвала антиконкурентни, ограничителни по характер и незаконни мерки, за да елиминира или силно да намали всякакви заплахи за доминиращата й позиция при технологиите за дигитална реклама", посочва правителството в исковата молба. 

Това е второто федерално антитръстово дело, заведено срещу "Гугъл", в което се отправят обвинения в нарушаване на антимонополните закони при начина, по който компанията придобива или запазва доминираща позиция. Делото, започнато от министерството на правосъдието срещу онлайн гиганта през 2020 г., е концентрирано върху монополната му позиция при интернет търсачките и по график трябва да влезе в съдебна зала през септември. 

 

Близо 400 млн. долара глоба за "Гугъл" заради нерегламентирано следене на потребители

Осем американски щата са се присъединили към делото, заведено днес, включително Калифорния, където е централата на "Гугъл", отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
965 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.25 | 01:16

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини